Kreativ förnyelse med stöd av sociala medier för att skapa arbetstillfällen och sysselsättning

Söker beslutsfattare som vill skapa kreativ förnyelse med stöd av sociala medier

Nedanstående bild är från en föreläsning jag hållit hos ESBRI och IVA om öppen innovation i praktiken och mitt arbete i Hallstavik. Jag känner mig lika hemma idag på alla scener och brinner för att skapa samhällsnytta med fokus på innovation och sociala medier utifrån mina värderingar om alla människors lika värde. Vi börjar med oss själva och därefter kan vi även leda andra.

Open innovation ESBRI - IVA

Open innovation ESBRI – IVA

Nu söker jag uppdrag som community coach för att inspirera arbetssökande ungdomar, invandrare och äldre som inte lyckats komma in på arbetsmarknaden av olika anledningar. Jag är van att driva innovationsprojekt och bifogar en slutrapport som visar exempel på ett uppdrag i Hallstavik. Slutrapport – Stimulera kreativ förnyelse och egna initiativ i Hallstavik med sociala media

 • Förståelsen för sociala medias möjligheter har ökat bland befolkningen genom datautbildningar och artiklar i lokaltidningen om projektet.
 • En positivare inställning till framtiden och fler boende ser nya möjligheter.
 • Samarbete har kommit igång mellan skolan och näringslivet där elever i åk. 8 och 9 besökt företag på sin fritid och företagen visat hur de arbetar.
 • 4 elever ifrån åk. 6 och deras 2 lärare deltog på World Children’s Festival i USA som representanter för Sverige. Klasskamraterna fick en utbildning i fotografering. Deras bilder lades upp på forumet och visades på festivalen.

Det är dags att agera och jag kommer starta upp kreativa tankesmedjor där allas erfarenheter och kompetenser tas tillvara på och använder följande metoder och verktyg:

 • ValuesOnline, en enkät för att ta fram sina värderingar och visioner  tar ca 1 ½ timme att besvara och därefter facilitering där deltagarna utför övningarna 2 och 2
 • Sex Tänkande Hattar och Lateralt Tänkande för att stimulerar ett kreativt förhållningssätt där idéer skapas och alla bidrar till varandras utveckling
 • Sociala medier och varför det bra och hur kan de användas för att nå resultat utifrån sina värderingar och visioner
 • Kreativt och strategiskt nätverkande med praktiska övningar i att tala inför andra människor (en av de största rädslor människor har och vi hjälper dig med)
 • Bilda arbetsgrupper för att söka arbeten och skapa nya projekt och företag som leder till arbete och att alla mår bättre
 • Kontinuerlig resultatuppföljning och korrigering av åtgärder tillsammans med deltagarna tills projektperioden är slut och slutrapport skall lämnas
 • Beslut om nya projekt och idéer som kan genomföras och spridas till flera orter och platser ev. redan under projektets gång om intresse finns.

Jag har lång erfarenhet av ledarskap och samarbetar med de främsta inom respektive område samt har ett väl utbyggt nätverk med allt från Arbetsförmedlingar, Nyföretagarcentrum, Nätverk osv. Ser gärna även att någon form av forskning kopplas till projektet för att kunna återanvända och sprida till andra orter och länder.

Det är ett mycket innovativt projektförslag och bygger på många års erfarenhet som anställd på olika befattningar och som egen företagare med allt vad det innebär. Tycker du det låter intressant och kan finansiera hela eller delar och ser möjligheterna är jag tacksam för en kontakt snarast möjligt.

Är även intresserad av arbetssökande och andra intresserade som ser möjligheterna med projektidén och vill ingå som deltagare i projektet på alla nivåer. Det viktigaste är att deltagarna själva skall vilja delta och ser möjligheterna. Eftersom jag har många olika kompetenser ser jag att en stor del även kommer ligga på den stödjande och coachande delen för få en positiv inställning till framtiden och möjligheterna.

Kontakta Christer Edman på telefon 0760 405088 eller via formuläret nedan
[contact_form]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s