Kreativ eller papegoja i sociala medier?

Mer kreativitet och färre papegojor i sociala medier!

Efter att Patricia Mellin och jag började marknadsföra vårt gemensamma varumärke  Boosta Digitalt och gick ut med vår Klout poäng som del av vår marknadsföringskampanj i sociala medier har vi sett en ökning på plattformarna vi använder. De som kritiserade oss för att inte vara seriösa börjar följa och registrera sig på plattformar vi rekommenderar t ex XeeMe vilket är ett erkännande om än inte uttalat.

Klout har ett värde när det gäller inflytande dvs den virala spridningen man har i sociala medier som person. Dessutom gäller det att hålla koll på sin hemsidas pagerank som visar hur den rankas på Google jämfört med andra. Du kan även se en sida popularitet med Alexa ranking som ger en indikation både globalt och lokalt.

Vi mäter resultatet i allt vi gör och talar även med våra kunder om. Eftersom vi arbetar seriöst och på lång sikt talar vi inte om namnen på alla kunder utan arbetar i det tysta. Wallenberg hade ett bra uttryck för detta, Esse non videri. Att verka men inte synas. Vi  har också insett att vara udda uppstickare som tar plats i Sverige bland den så kallade eliten och redan etablerade retar dem. Roligaste är att de skriver om oss och tar efter i sina egna artiklar och inlägg vilket syns direkt.

Frågan är vem du vill anlita för din marknadsföring någon som kan det från grunden och gör dagligen med hjälp av sin kreativitet eller repeterar vad andra gjort? I grunden handlar det även om vilka värderingar och visioner du har och vill det företag du köper från har.

[contact_form]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s