Varför är det bättre hyra konsult i sociala medier istället för anställa?

För att utvecklas behöver man hela tiden nya intryck och inte vara bunden

Det blir allt vanligare att anlita enskilda konsulter eller konsultföretag. Eftersom jag själv arbetat som inköpare bl a med IT vet jag hur sårbart och personberoende en avdelning eller organisation blir med mycket få personer.

I början kan det kännas tryggt med egen personal men på lite sikt brukar utvecklingen stanna upp och vanor börjar komma. Det är ofta hämmande både för personen som är ensam eller med få kollegor att tala med och företagets internrutiner påverkar negativt också. Blir ofta ett vi och de istället för att samlas kring ett gemensamt intresse och att lära av varandra.

För att få en dynamisk utveckling i tiden är det alltid bättre att hyra in konsulter eftersom de hela tiden är ute hos konkurrenter och ser marknaden på ett annat sätt. Är det en bra konsult så har han/hon också ett helt annat kontaknät som du kan få fördelar av och om du är smart så kan du passa på att berätta vad du behöver hjälp med.

Utvecklingen inom sociala medier kräver en enorm kunskap och de bästa konsulterna arbetar på en internationell nivå med globala nätverk som inspirerar och triggar varandra till att utvecklas. Patricia Mellin och Christer Edman är affärspartners och har varumärket Boosta Digitalt tillsammans.

Vi vill ge våra kunder det bästa som finns på marknaden inom sociala medier. Innan du bestämmer dig för att anställa eller köpa konsulttjänster rekommenderar vi dig att anmäla dig till en föresläsning om sociala medier.

Planera innan du agerar 2013 och boostar din digitala kommunikation vi vet hur man gör för att nå resultat! Vi har t ex 76 var på Klout som är ett av de verktyg som används för att se hur aktiv och synlig man är på sociala medier.

[contact_form]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s