USA och EU i Social Medier Föreläsning/Seminarier

USA och EU i Sociala medier

Det är otroligt spännande att följa utvecklingen inom sociala medier både i USA och EU. Utvecklingen i de sociala medierna går fort och vi måste vara öppna för att det pågår över hela världen dygnet runt.

Jag har fått möjligheten att delta i en av världens främsta grupper inom sociala medier som drivs av Kim Garst sedan 1 år tillbaka. För drygt en månad sedan deltog jag på en konferens, “Social Boom” där Gary Vaynerchuk var huvudtalare.

Att delta på en sådan konferens på plats i USA med 150 människor som har passionen och motivationen för att Göra Sociala medier och skapa relationer på ett professionellt sätt är något helt fantastiskt och måste upplevas på plats för att förstå vidden av. Åker nästa vecka till Orlando och träffar Kim Garst igen!

Sedan 3 veckor tillbaka deltar jag i ett EU projekt som är förlängningen av Digital Agenda och heter Digital Sunrise Europe (DSEU). Jag ingår i Strategy Team för Sverige tillsammans med fyra till där bl a min samarbetspartner Patricia Mellin från Göteborg är med. Vi har gjort en marknadsundersökning och tagit del av ett intressant material om det som görs för att kunskapen om Sociala medier bland mindre och medelstora företag skall öka för att skapa nya arbetstillfällen.

Deltagande Mångfald och Företagande

Den 22/10 deltog jag med vårt nybildade kreativa Dream Team Ett på en konferens i Sollentuna som syftar till att få funktionshindrade ut i arbetslivet och ändra synen hos företagare. Eftersom jag ser de som funktionsbegåvade och inte som hinder tänker jag på deras förmågor på ett helt annat sätt. Många av världens främsta som t ex den världsberömde fysikern Stephen Hawking och den glädjerika och inspirerande överraskningen Sosso Milegrim som jag fick se och höra på konferensen visar att inget är omöjligt.

Hallstavik är en ort i Kris med enorm potential!

Som projektledare för Hallstaviksnätverket har jag fått ta del av nya uppsägningar som drabbar 230 personer och ytterligare drabbas denna lilla bruksort mycket hårt. Människorna där lider och de känner stor hopplöshet och det behövs något helt nytt. Ett samhälle som har en papperstillverkning som går från att ha fött ett samhälle där all kommunikation sker på papper till att bli digitalt är en oerhört stor omställning. Men mitt i denna kris finns också enorma möjligheter till utveckling, tillgång till arbetskraft som stannar kvar och inte byter jobb som andra byter skjorta och karriär. Alla som bor där har tid för att stanna upp och tala med varandra. Fantastisk natur och tillgång till havet, fiske och fågelliv med havsörnar. Billiga bostäder och tomter med närhet till Stockholm, Uppsala och Norrtälje och en dancecamp i Herräng som sker varje år och samlar tusentals deltagare från hela världen, världsmästare i speedway mm.

Vilka möjligheter finns det?

När man ser på det utifrån och med ett holistiskt perspektiv finns det enorma möjligheter för entreprenörer och framsynta företagare. Att investera i denna bruksort kan vara den bästa satsning du gjort. Jag köpte ett fritidshus med året runt standard i Skebobruk och har varit med i Hallstaviksnätverket i drygt 2 år och sett att det finns en samlad vilja hos alla politiker, näringsliv, föreningar och människor att hjälpa till att lyfta hela orten och särskilt nu. Det finns t ex en anledning till att Anna och Jocke Langer flyttat från Stockholm och Tynningö och öppnat hotell, café och restaurang där. Det pågår samtal med några företagare inom olika branscher så agera nu istället för att vänta innan lokaler, personal och bostäder förvinner och priserna går upp.

Seminarier/Föreläsningar

Seminarier/Föreläsningar om Sociala Medier med Patricia Mellin Konsult i Sociala Medier. Läs mer om våra Seminarier/Föreläsningar! Välkommen!

[contact_form]
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s