Socialt kapital sociala medier och kreativitet

Att använda socialt kapital och sociala medier på ett kreativt sätt

Socialt kapital är allt vi gör för att bygga relationer med människor och hjälpa varandra för att lösa behov. Sociala medier är de olika verktygen som vi använder för att skapa dessa relationer.

När vi talar om kreativitet handlar det om allt nytt vi vill göra eller ändra på. Det kan vara skaffa arbete eller bostad, utveckla en produkt, tjänst eller semesterresa.

Exempel på hur jag använder mitt sociala kapital och sociala medier på ett kreativt sätt. Jag var på ett nätverksmöte förra veckan och träffade en av ledarna för MISA som arbetar för att hjälpa funktionshindrade att komma ut i arbetsliv och samhället. De arrangerar en konferens den 22/10 “Mångfald och Företagande” och jag blev inbjuden att ställa ut där. Kul tänkte jag och anmälde mig direkt!

Vad skall jag visa där utifrån syftet med mässan blev min första fråga till mig själv och hur gör jag det på ett kreativt sätt så det blir intressant för besökarna? Och inte minst viktigt vad gör jag idag och vilka vill vara med? Började kontakta vänner via Facebook och Skype.

Här är #DreamTeamETT. Det är kreativa fantastiska nätverkare som jag vet bidrar till ett bättre samhälle och hjälper andra människor.

Balders Hus – Förskola till Gymnasium. Gunilla Lund och Marianne Mellberg har Infört sensitivitetsrum och helt nya kreativa sätt att arbeta med funktionshindrade.

Cominvision – Linn Bekkevik Mycket driftig och dymanisk kampanjmakare som skapar en kärleksfullare värld

Creative Consulting – Monica Engström, “Monica är en positiv, framåttänkande och inspirerande ledare och idéspruta som vill och vågar kasta sig ut i det okända”

Ditt Professionella Rykte – Karin Sandin ”Med glädje, närvaro och mod berör och inspirerar Karin dig till att bygga på dina styrkor för att leva livet fullt ut”

Filmdirektör Polina Urvantseva – Mycket ung med kreativitet och drivkraft som få har

Fotograf och sminkös Jini Sofia Lee – En mycket duktig fotograf som även driver en fotostudio. Brinner för att fotografera och nätverka

Julia Katalina – Dansare, modell, “hälsa och livsstil” mycket ung och kreativ med fantastisk förmåga att skapa relationer med människor över generationsgränser

MC bolaget – http://www.mcbolaget.se Tomas Scholz företagsledare med omtanke Förebild med över 15 år inom idrott och ledarskap. Har praktikant från MISA

Patricia Mellin – http://www.patriciamellin.com/ Ledande inom Sociala medier bland världens högsta sociala media rankingar, talar inte själv om det men Gör dagligen!

Svenska Kyrkan Häverö – Edebo – Singö. Ulf Engström kreativ Kyrkoherde startar verksamheter utifrån behov förskola i Hallstavik mm

Följ gärna teamet på Twitter hashtag #dt12se hela konferensen använder #mof12

[contact_form]

Advertisements

One thought on “Socialt kapital sociala medier och kreativitet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s