Hallstavik leder utveckling av landsbygden

Hallstavik leder utveckling av landsbygden

Jag har arbetat under två års tid nu i Hallstavik och fascineras över hur väl som befolkningen tar till sig nya idéer och tankar för att utveckla orten. Det råder en nyfikenhet och välvilja som gör mig riktigt glad. Det är alltifrån företagare och föreningar till skolor och personal på olika myndigheter till politiker.

Uppdraget som projektledare för Hallstaviksnätverket startade med att jag sökte på Google efter kreativa människor i närheten av Skebobruk eftersom vi hade köpt ett fritidshus där och jag fick driva ett projekt för att inspirera befolkningen till nya idéer med hjälp av sociala medier.

Förra året fick jag kontakt med Jocke Langer som flyttat dit med sin fru Anna och de driver ett hotell i Häverödal, “Fawlty Tower“. Det visade sig att han är suverän DJ, 70-80 talsmusik och fixa trevliga fester. Jocke körde som DJ och ordnade med maten på Hallstaviksdagen förra året och det här året så blir det ett upplägg där Jocke är med ännu mer och arrangerar scenaktiviterna.

 

Hallstavik har gått från att vara en i stort sett helt okänd ort i Sverige till att bli en framtidsort som sänder Live via satellit från Bolsjojteatern i Moskva på den digitala bion och elever som reser till USA och fick “The President’s Voluntary Service Award”.

Förutom detta så har Hallstaviksnätverket startat flera framgångsrika projekt som “Vegafish” – odling av jätteräkor där spillvärmen från pappersbruket tas tillvara på och Skeboåns Sportfiske, inplantering av laxyngel i Skeboån. Båda är mycket uppskattade och har vunnit priser och etablerat nya samarbeten med bl a Länsstyrelsen.

[contact_form]

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s