Bloggstatistik Tailsweep och Google Analytics

Bloggstatistik Tailsweep och Google Analytics

Jag har hamnat i en intressant diskussion kring statistik och när det gäller sidvisningar…

Tailsweep har en statistik och Google Analytics ytterligare en och sen finns det ett antal andra också, men frågan är vad som är relevant och uppdaterar med de viktigaste siffrorna. Från 2008 och söker utvecklare är det senaste jag läst om Tailsweep och inget svar om tillförlitligheten på min fråga till supporten!!

Vill jämföra med Google för att få reda på varför sidvisningar skiljer så stort och framförallt veta vilka källor som mäts… mobiler, browsers, tid för besöken osv. Någon betalar för reklam på bloggar mm och då skall statistiken vara korrekt!

Hur länge stannar besökarna vad tittar de på osv… Kopplingen till att köpa Gilla och Följare blir väldigt intressant i sammanhanget. Men frågan är vilken dialog som förs och i vems intresse…

Ärligt talat börjar jag ifrågasätta ganska mycket nu inom sociala medier när det börjar bli en industri av det. Senast idag var det ett företag som går ut med att de säljer Facebook “Likes” och Twitter följare. “Jag mår illa!!” eller ännu bättre som Jardenberg, köpa likes är ju så dumt att det skär i både hjärta och hjärna.”
http://jardenberg.se/b/kan-vi-sluta-snacka-om-gillasidor-pa-facebook/ 

Jag skulle koppla av några dagar från sociala medier, men det gick inte eftersom ett uppdrag inte fungerade som tänkt. Jag kan inte koppla av så länge något jag gör inte fungerar till 100% och en del av det bestod i missvisande statistik…

[contact_form]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s