Sociala medier empati och vara kreativ

Sociala medier empati och vara kreativ

Sociala medier empati och vara kreativ är de viktigaste delarna för att lyckas nå ut. Det är egentligen ingenting nytt mot tidigare, skillnaden idag mot tidigare är bara att så många fler vill och kan göra det med hjälp av ny teknik.

Ny teknik

Men det är många som känner sig utanför och vilsna särskilt de som inte förstått vad Social innebär och bara vill tjäna pengar eller bortser från vad Social betyder. Social “Individuell förmåga till samspel med andra individer utifrån en god värdegrund”.

Social kompetens handlar om en individs förmåga (kompetens) att samspela med andra individer, företrädesvis med andra personer och framförallt Lyssna. Varning för krokodilen med stor mun och små öron… tänk istället på elefanten med stora öron och liten mun… Alla fingerdockorna finns här…

Empati betecknar förmågan att ha medvetande om andra personers känslor och att kunna handla i enlighet med detta. Det är här vi oftast missar och inte använder sociala medier fullt ut. Alla människor har grundläggande behov som de vill få uppfyllda och det är först när vi lyssnar på dem som vi kan nå fram.

Att vara kreativ innebär att ha en förmåga att komma med nya tankar och idéer. Den förmågan har alla människor men vi tar sällan hand om och vårdar vår kreativitet på ett bra sätt. Ofta sker det på ett negativt sätt och när vi är pressade. Det märks inte minst på människor som tar till våld eller begår brott istället för att rikta sin energi på något positivt istället.

Vad kan vi göra med dessa kunskaper?

Vi kan med hjälp av sociala medier, empati och att vara kreativa hjälpas åt att skapa ett bättre samhälle för alla. Jag uppmuntrar och inspirerar människor till att våga uttrycka sin empati för andra och att vara kreativa.

Jag deltar själv på många olika sätt i samhället och vet att alla kan bidra. Allt börjar med en insikt och vilja att göra något och ta kontakt istället för att bara läsa vidare.

I September åker jag till Tampa i USA och deltar på Social Boom som är ett stort event med Kim Garst och Gary Vaynerchuk. De är ledande inom sociala medier. Jag stannade upp och tog en kontakt istället för att bara söka vidare och därför har jag fått denna möjlighet.

Kim Garst and Gary Vaynerchuk – Social Boom in Tampa

De flesta läser snabbt igenom och går vidare till nästa blogg utan att verkligen stanna upp och ta tag i det de vill göra.

Vad intresserar dig och fick du någon ny tanke efter att ha läst denna artikel?

Kommentera gärna inlägget eller kontakta mig nedan om du vill ha kontakt för samtal om sociala medier och vad du vill ha hjälp med.

[contact_form]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s