Göra Hallstavik känt och skapa stolthet

Ett av mina uppdrag är att utveckla landsbygden, Hallstavik som ligger i Norrtälje Kommun, 100 km norr om Stockholm. Det är en bruksort som har en stor arbetsgivare som tillverkar papper, Hallsta Pappersbruk.

Eftersom behovet av papper minskat kraftig har de tvingats säga upp flera hundra anställda, vilket påverkat hela bygden. Här ser jag att sociala medier tagit över kommunikationen där papper användes tidigare och som ett led i det arbetar jag på att öka användningen av social medier bland befolkningen.

Hallstavik är knappt känt utanför Hallstaviksområdet och för att det skall vara attraktivt för företag att etablera sig och skapa arbetstillfällen behöver marknadsföringen utvecklas och kreativiteten stimuleras.

Jag har därför skapat ett idéforum för alla att komma med idéer som gör att fler vill flytta hit och etablera nya verksamheter. Dessutom använder jag de sociala medierna för att sprida information om Hallstavik och kommunicera med innevånarna och utomstående som är nyfikna på vad som finns här.

Mycket har gjorts som t ex ett nytt utomhusbad och förändringar av centrum och med hjälp av Hallstaviksnätverket finns det en unik och etablerad process för att genomföra idéer. Det finns t ex ett stort fritidsintresse för hästar, fiske, cykling mm vilket borde gå att utveckla nya verksamheter kring. Folkets Hus med den digitala bion som sänder opera Live från Metroplitan i New York och balett från Bolsjoteatern mm.

En av idéerna handlar om att få de boende att känna stolthet. “Var någonstans kan hallstaviksborna (inkl jag själv) se eller visa upp hur stolta vi är över vår ort.

Just nu har vi Minnah som deltar i idol, men vi har ju världsmästare i byn, europamästare, sm vinnare och en mängd andra människor och händelser som har visat på hallstaviks storhet, till exempel inom motorsport.
Var någonstans kan jag idag gå och se en utställning om allt detta, ett museum för både dåtid och nutid.”

Nyligen öppnade Langers Hotell verksamhet i Hallstavik och sprider en sådan enorm positiv glädje och värme med många aktiviteter. De bjuder hela tiden in olika kända artister och författare samt blandar med lokala aktiviteter.

Skebobruk har ett museum som visar bygden sedan 1600-talet då det var ett vallonbruk och det finns Skebopuben med många kända artister och Skebo Kött med ekologiskt kött. Skebo herrgård tar emot många konferensgäster och har olika aktiviteter.

Herräng är känd för sin danscamp under sommaren då besökare kommer från hela världen. Det finns hur mycket som helst i Hallstaviksbygden och massor att utforska som t ex Gillberga Gryt en grotta i närheten av Edebo.

Advertisements

2 thoughts on “Göra Hallstavik känt och skapa stolthet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s